Mitat ja määrät ovat summittaisia, mutta ei huolta: sipulin
ja fetan kanssa on vaikea mennä kovin kauaksi metsään. Tärkeintä minusta on, ettei aleta nössöilemään kalorien kanssa. Voita pitää olla paljon ja kerma on kermaa.
Piirakkapohjan ohjetta
en teille jaa syystä, että en ole täysin tyytyväinen omaani. Käyttäkää siis sitä
minkä olette hyväksi havainneet tai googlatkaa muualta.
n. kilo sipulia josta n. 300g pieniä salotteja
tarpeeksi valkosipulia (olin vähän nössö ja laitoin vain 5
kynttä)
tölkki kuivaa siideriä (käytin Crowmoorin Extra Dryta)
mausteita (P oli laittanut rakuunaa, kynteliä,
salviaa, meiramia ja suolaa. Omasta maustekulhostani (kyllä, kulhostani) ei
ihan kaikkia löytynyt, joten korvasin rakuunan basilikalla, kyntelin
mustapippurilla ja salvian inkiväärillä. Täysin mielivaltaisesti. Laittakaa
siis mitä haluatte mutta laittakaa enemmän kuin minä)
voita vähän enemmän kuin tuntuu äkkiseltään ajateltuna
viisaalta laittaa
2 kananmunaa
n. 1dl kermaa
vajaa paketillinen fetaa (tämä on maun mukainen asia, ja
osan fetasta voi toki korvata esim parmesanilla (kuten oli aikomukseni mutta
unohdin))
Salotit kuoritaan mutta ei pienitä. Tämän jälkeen niistä
kuullotellaan kattilassa “paljossa paljossa voissa”. Päälle kipataan puolet
siideritölkin sisällöstä niin, että salotit peittyvät, jonka jälkeen liemi maustetaan. Keitellään
kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
Loput sipulit siivuiksi ja pannulle kuullottumaan. Sekaan
salotit ja loput liemestä, sekoitetaan.
Tässä vaiheessa sen piirakkapohjan pitäisi olla levitettynä
vuokaan (ja mahdollisesti myös esipaistettu), jotta sen päälle voidaan kaataa
ihanalta tuoksuva sipuliseos. Päälle fetaa ja mahdollista muuta juustoa tarpeen
mukaan, lisäksi voi leikellä sipulinvartta tai ruohosipulia kaiken koristeeksi.
Munat ja kerma sekoitetaan ja kaadetaan piirakan päälle.
Paistetaan 200 asteessa kunnes kypsä, minulla tähän meni
vajaa puoli tuntia.
On hyvää.
(Ja tähän loppuun olisin halunnut linkata Kasevaa mutta eihän siitä mitään tullut. Ettikää ite.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti