Ameriikkalaiset ovat kovin innostuneita pistämään leipiinsä
jos jonkinlaista hedelmää, vihannesta ja juuresta. Myös erilaiset juustot ja
pähkinät ovat suosiossa. Oikeastaan olisin halunnut tehdä tämänkertaisen leivän
talvikurpitsasta ja sinihomejuustosta, mutta kausiruoka asettui jälleen kerran itsetoteutuksen esteeksi. Hmph. Kesäkurpitsalla siis mennään.
Alkuperäiseen ohjeeseen sisältyi myös fetaa, mutta päätin
nyt mennä ilman. Osa vehnäjauhoista oli alkuperäisessä ohjeessa
korvattu maissijauhoilla, mutta kun ei niitä löytynyt Kampin K-marketistakaan
niin luovutin (Stocka oli liian kaukana). Sen sijaan vaihdoin osan jauhoista
graham-jauhoiksi (kaurahiutaleet saattaisivat myöskin toimia).
0,5 dl oliiviöljyä
5,3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/4 tl kuivattua basilikaa
3/4 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl mustapippuria
2 munaa
2dl turkkilaista jugurttia
5 dl kesäkurpitsaa raasteena
Sekoitetaan
keskenään kuivat ainekset. Samaten keskenään sekoitetaan muna, jugurtti ja öljy.
Tähän lisätään kesäkurpitsaraaste josta enimmät nesteet on puristeltu pois. Kaadetaan märkä seos kuivan seoksen joukkoon
varovahkosti. Kipataan öljyttyyn leipävuokaan, taputellaan asettumaan myös
nurkkiin. Paistetaan 175 asteessa noin tunnin tai kunnes kypsä. Annetaan
jäähtyä mielellään seuraavaan päivään (ei tämä nyt pahaa lämpimänäkään ole, mutta ei ihan pääse kyllä
oikeuksiinsa).
Huomhuom. Voi on ihana asia, mutta kuten ehkä ohjeestakin saattaa päätellä tämä leipä ei tarvitse rasvaa päälleen. Sanoisin jopa, että se ei halua rasvaa päälleen. Juustoa saa laittaa, tai vaikka erilaisia tahnoja. Tai metukkaa.
* * *
Toinen asia mitä saa tehdä on tulla Runokuun yhteydessä järjestettävälle brunssille sunnuntaina 26.8. Paikalla muun muassa: Minä! Ruokaa! Runoja! Kirjoja! Kaikki tämä vaivaiseen 12 euron (käteis-)hintaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti